de natuur

We laten ons leiden door het seizoen, het weer en de op dat moment beschikbare ingrediënten van ons eigen land. We passen regelmatig het menu aan, dus laat je verrassen. Hieronder vind je een menu van vorig jaar, wat het komende zomer wordt houden we nog even geheim.

Producten

De producten komen grotendeels van ons eigen landgoed. Zo groeien kruiden in de kas waar het diner geserveerd wordt en worden groenten verbouwd op het land ernaast. Alle ingrediënten zijn vers en lokaal. Denk aan bieten uit de kuil, schapenkaas, hangop, kruiden, waterbuffel, forel, asperges, granen, ingelegde pruimen, magnoliabloemen, zuurdesembrood, burrata, gefermenteerde groenten, daslook, rabarber en nog veel meer. Op onze drankenkaart vind je lokale biertjes en wijnen, rokerige cocktails, gefermenteerde frisdrank, huisgemaakte limonade, lokale likeuren, wilde kruidenthee en koffie. Verder serveren wij een verrassende kombucha, die gemaakt is van onkruid.

Technieken

Bij Bohiem maken we gebruik van ouderwetse kooktechnieken. Zo koken wij in een kuil waar groenten en vlees ruim acht uur garen. We hebben een rookoven waar we eten koud en warm roken. We flamberen, fermenteren en pekelen om bijzondere smaken te creëren. Gasten zijn welkom om mee te kijken in onze buiten keuken en te leren van onze chefs.

Leveranciers

Onze leveranciers en producten komen zoveel mogelijk uit de streek. Zo verbouwt boer Rick kruiden en groenten op het land naast en in de kas waar we dineren, schenken we speciaalbieren van bierbrouwerij Artemis uit de Flevopolder en serveren we een selectie wijnen van kleinschalige Nederlandse wijnboeren. Ook maken we cocktails met likeuren uit de polder. Tot slot werken we met wildplukker Jonael die door hele hele land kruiden en ingrediënten voor ons plukt.

We spraken Rick over zijn werk als regeneratieve boer, liefde voor de natuur én hij deelt tips voor iedereen die graag zelf aan de slag gaat in de tuin.